De Rijke

De-Rijke-Actros-web

De Rijke

Hoe kunnen wij onze IT kosten reduceren?

Onze klant de Rijke had ons voor een mooie uitdaging gesteld. Hoe kunnen we kosten reduceren op ICT gebied, hoe houden we alles bereikbaar en hoe leggen we de focus op applicaties? De Rijke vertelt graag hoe Desktop.nl de Rijke van dienst is.

Van veertien naar drie medewerkers, maar hoe..?

Als internationaal transportbedrijf heeft De Rijke diverse vestigingen in Europa. In de afgelopen jaren groeide de IT-afdeling uit tot een grote groep medewerkers die zowel onderhoud, als implementatieen intern advies verzorgden. De IT manager Europe besloot alles te inventariseren en kwam al gauw ook verouderde software-licenties en onveilig opgeslagen data tegen. Door samen met Desktop.nl alle taken en afspraken opnieuw in kaart te brengen, kon de huidige organisatie geruisloos overstappen op werken met online desktops. De IT-kosten zijn niet alleen door het krimpen van personeel maar ook door het efficiënter inkopen van licenties en pakketten sterk gedaald.

Over De Rijke Group

De Rijke Group is een internationale logistiek dienstverlener die logistieke totaalconcepten aanbiedt. Sinds de oprichting in 1945 is ons bedrijf uitgegroeid tot een multinational met meer dan 1300 medewerkers en 27 vestigingen in 7 Europese landen en het Midden-Oosten. De Rijke is altijd een zelfstandig familiebedrijf gebleven. En daar zijn we trots op! Drie generaties van de familie De Rijke zijn op dit moment actief binnen ons bedrijf, daaruit blijkt de grote betrokkenheid van de familie. De meeste klanten van De Rijke zijn bedrijven in de (petro) chemische sector. In onze bedrijfsvoering gaat daarom veel aandacht uit naar kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Voor onze gewaardeerde klanten willen wij graag overtuigend de ‘number-1 logistic service provider’ zijn, door voortdurend toegevoegde waarde te bieden en innovatieve logistieke oplossingen aan te reiken.